• Openingstijden: Maandag - Vrijdag 8.00 - 18.00
06 54 38 09 87 info@stabon.nl
Geer 33 4243 JS Nieuwland

Xp-vezel

MANEGEBODEMS

XP4-VEZEL

Informatie en toepassing

Een goede stabiele rijbodem is erg belangrijk voor zowel dressuur- als springpaarden. Deze ontstaat door het toevoegen van Xp4-vezel, welke van een rulle, onstabiele bodem een perfecte rijbodem maakt.

Door de vezels met de toplaag van het zand te mengen ontstaat een fundament dat goed draineert, stabiel ligt, niet stuift en waar paarden soepel op kunnen lopen met een minimale kans op blessure.

Kenmerken

4 unieke kenmerken van Xp4 zijn:

  1. Extra stabiliteit
  2. Zowel waterdoorlatend als vochtvasthoudend
  3. Duurzaam en niet milieu belastend
  4. Binding met elk type zand

Naast stabiliteit heeft de Xp4-vezel een groot vocht regulerend vermogen. De Xp4 vezel is opgebouwd uit natuurlijk katoen en P.E.T. Door zijn speciale weefstructuur laat het grote hoeveelheden vocht door, maar is ook in staat om langere tijd vocht vast te houden, zodat een stabiele rijbodem ontstaat, die soepel blijft en niet stuift.

De Xp4-vezel is geschikt voor het aanleggen van nieuwe rijbodems, maar is ook zeer geschikt om in bestaande rijbodems bij te mengen.

Doordat de vezel wit van kleur is en deze vermengt wordt met wit of geel zand zal er een mooie lichte rijbodem ontstaan.

Voorgeschreven hoeveelheid

De Xp4-vezel is zowel geschikt voor nieuwe rijbodems als voor bestaande. Afhankelijk van het type zand enondergrond, geldt voor nieuwe rijbodems een verbruik van 3 á 4 kg per m².
Voor bestaande rijbodems waar nog geen toevoeging in zit, geldt ook een verbruik van minimaal 3 á 4 kg per m².

Verwerking

De verwerking van de Xp4-vezel is vrij eenvoudig. Na het vlakken van de manegebodem wordt de benodigde hoeveelheid Xp4 vezel over het oppervlakte verdeeld. Na het uitstrooien wordt met een frees de Xp4-vezel gemengd met de toplaag van ongeveer 10 cm. Hierna is de bodem klaar voor gebruik.

De bodem zal zich in korte tijd goed stabiliseren als er in gereden word. Door in het begin, na het rijden, te slepen, zullen de zwakkere plekken beter vermengd worden met de Xp4-vezel.

Levering

De Xp4-vezel word geleverd in geperste balen.

Milieu

De Xp4-vezel is grondig getest door middel van een uitloogonderzoek en hieruit is aangetoond dat de Xp4-vezel geen negatief effect heeft op het milieu.

Prijzen

Voor leveringen en eventuele verwerking, kunt u een offerte opvragen op info@stabon.nl.
Graag met vermelding van correspondentie gegevens.

Bekijk een filmpje

Onze contactgegevens

Contact

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen, bel ons, mail ons of neem contact op via onderstaand contactformulier.

ADRESGEGEVENS

Geer 33
4243 JS Nieuwland

BEL ONS

+31 6 54 38 09 87

MAIL ONS